Kersna: puhake kevadisel koolivaheajal Eestis (3)

Copy
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeval algab üldhariduskoolides kevadine koolivaheaeg, mis annab hea võimaluse aja maha võtta ja teenitud puhkust nautida. Samas on oluline ka koolivaheajal järgida koroonaviiruse ennetusnõudeid ja puhata ohutult.

Haridusminister Liina Kersna sõnul on elu näidanud, et peale vaheaega on nakatumisnäitajad tõusnud. «Seepärast palun koolivaheajal erilist tähelepanu pöörata enda ja oma lähedaste ohutusele. Samuti kutsun kõiki üles veetma vaheaja Eestis, et koroonaviirust, sealhulgas koroonaviiruse uusi tüvesid, Eestisse ei toodaks,» lausus Kersna ja lisas, et väljas on juba kaunis kevad, mis annab hea võimaluse minna õue ja nautida tegevusi vabas õhus.

Koolivaheajal ei tohi unustada ettevaatlikkust: ka puhates tuleb vältida kambakesi kogunemisi, tegutseda hajutatult ja võimalusel õues, hoida distantsi ning kanda avalikes kohtades maski. Eriti oluline on olla ettevaatlik suheldes riskirühmadega, kelle vaktsineerimine on alles pooleli. Nakatumisnäitajad on küll langenud, ent haiglates on endiselt palju koroonapatsiente.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles