Ilves soovitas julgeoleku huvides peatada kõik sissesõidud Venemaalt (36)

Copy
Toomas Hendrik Ilves mullu novembris uudisdigisõnade korje  avaüritusel Vabamus.
Toomas Hendrik Ilves mullu novembris uudisdigisõnade korje avaüritusel Vabamus. Foto: Madis Veltman

Ametist lahkunud president  Toomas Hendrik Ilves algatas sotsiaalmeedias arutelu, et ehk on praegu aeg panna julgeoleku huvides pausile kõigi Venemaa kodanike sissesõit.

«Võib-olla tuleks panna pausile kõik, ma pean silmas «kõik» visiidid Venemaalt. Kuni Krimmi invasioonini nõudsid need inimesed ülbelt viisavaba reisimist Euroopa Liiduga. Külmutagem viisad, välja arvatud perekondlike hädajuhtumite puhul. Kaalul on Euroopa julgeolek. Aitab,» kirjutas Ilves Twitteris.

Ilves tegi oma postitus laupäeval pärast seda, kui sai teatavaks, et Tšehhi saadab välja 18 diplomaati, keda kohalik luureteenistus tuvastas Vene välisluureteenistuse (SVR) ja Vene sõjaväeluure (GRU) agentidena. Väljasaadetavaid agente seostatakse 2014. aastal ühe laskemoonalao plahvatusega, milles hukkus kaks inimest.

Ilvese Twitteri postitusest tegu uudise Venemaa raadiojaam Ehho Moskvõ, märkides, et Ilvese avaldusele ei ole Euroopa Liidus veel reageeritud.

Ilvese postitus kogus sadu kommentaare ning pühapäeva õhtul tegi president täienduse: «Kõigile lugematutele trollidele, kes trügivad ja säutsuvad mu juures: asi ei ole minus,» kirjutas ta.

Ta märkis, et kui Venemaa ründab Ukrainat,. Millele viitab sõjatehnika transport ukraina piiride lähedusse, siis on viisade küsimus Euroopas teemana laual. «Kas minuga või ilma minuta,» kirjutas Ilves.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles