Petturid saadavad Omniva nimel õngitsuskirju (1)

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Petturid kasutavad järjest uusi skeeme, kuidas inimesi haneks tõmmata.
Petturid kasutavad järjest uusi skeeme, kuidas inimesi haneks tõmmata. Foto: Sander Ilvest

Omniva pakiteenuseid kasutavatele inimestele saadetakse järjest sagedamini õngitsuskirju, millega püütakse kergeusklikel nahka üle kõrvade tõmmata ja lihtlabasel kombel neilt raha välja petta.

Petukirjas seisab, et pakki ei saa vale tarneaadressi tõttu kohale toimetada, mistõttu see tagastatakse saatjale. «Pange tähele, et võite külastada meie veebisaiti ja sisestada oma õige aadressi üksikasjad. Pakk toimetatakse kätte 48 tunni jooksul,» seisab e-kirjas.

Postimeest teavitas elektroonilistest petukirjadest mitu inimest, kellest ühele tuli lühikese ajavahemiku jooksul koguni kaks samasisulist sõnumit: üks detsembris ja teine jaanuaris.

«Arvatavasti on paljud õnge läinud, väga ehtne kiri tundub,» märkis Ülle, kelle sõnul saabus esimene petukiri pärast jõule, mil naine tõepoolest pakke saatis. «Kui poleks olnud veider süsteem, siis ehk oleksin isegi õnge läinud,» tunnistas ta.

Hiljuti laekus täpselt sama õngitsuskiri vanemaealisele mehele, kes aga taipas selle oma väimehele edastada, et tema abiga asjasse selgust tuua. «Äi just ootas pakki ja tuli meil, et pakk saadetakse tagasi. Ta õnneks saatis [elektronkirja] mulle edasi,» kiitis äia teguviisi Matis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles