Ministeeriumide tippametnikud asuvad mais analüüsima Eesti tuumaenergeetika tulevikku

Postimees
Copy
Grohnde tuumeelektrijaama reaktorid Saksamaal.
Grohnde tuumeelektrijaama reaktorid Saksamaal. Foto: Caro / Jörg Düselder/Caro / Jörg Düselder

Keskkonnaminister Tõnis Mölder (Keskerakond) kinnitas tuumaenergia töörühma koosseisu, mis hakkab analüüsima tuumaenergia kasutuselevõtmise võimalust Eestis. Töörühma esimeheks määrati keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt ning esimene kogunemine toimub mais.

Mölderi sõnul saab töörühma üheks ülesandeks ka huvirühmade ja ekspertide kaasamine. Oma tegevuste tulemuste vahearuande esitab töörühm valitsusele 2022. aasta sügiseks, pärast mida tehakse edasised otsused. «Alles seejärel, kui töörühma lõplik aruanne on heaks kiidetud Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri (IAEA) poolt ning valitsuse poolt kinnitatud, saame öelda, kas tuumaenergia kasutuselevõtt võiks olla lahendus, mis aitaks kaasa Eesti 2050. aasta kliimaeesmärkide saavutamisele ning energiajulgeoleku tagamisele,» lausus Mölder.

Lõpliku otsuse Eestisse tuumaelektrijaama rajamise või sellest loobumise kohta teeb riigikogu.

Töörühma esimehe asetäitjaks nimetati  keskkonnaministeeriumi asekantsler Harry Liiv. Töörühma koordinaatori ülesannetes on välissuhete osakonna nõunik kiirgusküsimustes Reelika Runnel.

Ülejäänud töörühma liikmed esindavad eri ametkondi.

Keskkonnaamet nimetas oma esindajaks kliima- ja kiirgusosakonna juhataja Ilmar Puskari. Siseministeeriumist kuuluvad töörühma kantsler Lauri Lugna ja asendusliikmena pääste, hädaabi ja kriisireguleerimise asekantsler Viola Murd, rahandusministeeriumist regionaalvaldkonna asekantsler Kaia Sarnet ja asendusliikmena planeeringute osakonna juhataja asetäitja Tiit Oidjärv, justiitsministeeriumist kantsler Tõnis Saar ja asendusliikmena asekantsler Heddi Lutterus, haridus- ja teadusministeeriumist kõrghariduse ja teaduse asekantsler Indrek Reimand ning asendusliikmena teadusosakonna juhataja Katrin Pihor, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist energeetika asekantsler Timo Tatar ja asendusliikmena energeetika osakonna juhataja Jaanus Uiga, kaitseministeeriumist kantsler Kristjan Prikk ja asendusliikmena kaitsevalmiduse osakonna juhataja Marti Magnus, välisministeeriumist kliima- ja energiapoliitika erivolitustega diplomaatiline esindaja Kaja Tael ning asendusliikmena Euroopa osakonna Põhja- ja Kesk-Euroopa ning regionaalse koostöö büroo lauaülem Andres Ideon, sotsiaalministeeriumist kantsler Marika Priske ning asendusliikmena tööala asekantsler Sten Andreas Ehrlich. Riigikantseleist kuulub töörühma strateegiabüroo nõunik Triin Reisner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles