Alatskivi hooldekodu jäi tähelepanematuse tõttu ilma õendusteenuse lepingust

BNS
Copy
TRT01: SA PEIPSIVEERE HOOLDUSRVIKESKUS :ALATSKIVI, EESTI, 07SEP09 -  
SA Peipsiveere Hoolduravikeskus avas Alatskivil uue hooldekodu ja hooldusravihaigla hoone.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
TRT01: SA PEIPSIVEERE HOOLDUSRVIKESKUS :ALATSKIVI, EESTI, 07SEP09 - SA Peipsiveere Hoolduravikeskus avas Alatskivil uue hooldekodu ja hooldusravihaigla hoone. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Margus Ansu / Postimees

Peipsiääre valla Alatskivi hooldusravikeskust ootab ees õendusteenuse katkemine ja töötajate koondamine, sest keskuse juhatus ei pannud tähele haigekassa hanke toimumisaega, teatas kolmapäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Enam kui kümme hoolealust peab leidma uue hooldekodu.

Ligi 50 kohaga Alatskivi hooldekodus on 15 voodikohta hooldusravi vajavatele patsientidele. Haigekassa on sealt juba aastaid lepinguga õendusabiteenust tellinud.

Näiteks kuni selle aasta septembrini on haigekassa neile eraldanud ligi 300 000 eurot, mis on pool kogu maja eelarvest.

Järgmisel kolmel aastal nad riigilt aga raha enam ei saa, sest juhatajal jäi hankes osalemine kahe silma vahele.

«Totaalne informatsioonipuudus. Eelnevatel kordadel on alati olnud info käepärast, seekord kahjuks saime kokku kaks e-kirja. See oht on tõesti olemas, et teenus katkeb, inimestel läheb palju raskemaks õendusabiteenusele pääseda,» rääkis Peipsiveere hooldusravikeskuse juhataja Janno Tomson.

Keskuses töötab praegu kaheksa inimest, kes on poole kohaga õed ja ka hooldajad. Raviteenuse katkemisel peab vähemalt pooled neist koondama.

Tavalise hooldekoduna saab maja jätkata, ent õendusabi vajades peavad kliendid alates oktoobrist minema Tartu ülikooli kliinikumi või Elva haiglasse.

Haigekassa sõnul teavitasid nad asutusi hankest piisavalt, kokku kolmel korral. Kuna Peipsiveere hooldekeskus oli juba varem partner, pidid nad teadma, et leping on lõppemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles