Seeder ei välista Parempoolsete juhi parteist välja heitmist (13)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Helir-Valdor Seeder sõnas, et Joakim Heleniuse lahkumine parteist on hea nii Heleniusele endale kui ka Isamaale. 
Helir-Valdor Seeder sõnas, et Joakim Heleniuse lahkumine parteist on hea nii Heleniusele endale kui ka Isamaale. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder nentis Postimehe otsesaates, et erakonnas toimub inetuks kiskuv võimuvõitlus.

Ei ole vist hea tunne alustada hommikut, kui Postimehes võrdleb teie enda erakondlane Kristjan Vanaselja (Parempoolsete juht) teid Ungari peaministri Viktor Orbániga?

See on Parempoolsete juhi Vanaselja hinnang ja arvamus. Tegelikult on olukord erakonnas nii, et pigem peaks võrdlema Orbáni ja Fideszi käitumisega väikest Parempoolsete gruppi või rühmitust meie erakonna sees, kes vastandub erakonna enamusele ja põhiseisukohtadele ning juhtidele. Hääletused erakonnas on näidanud, et neil ei ole laiapinnalist toetust.

Viktor Orbán on Euroopa Rahvapartei sees väga teravalt vastandunud ülejäänud Euroopa Rahvaparteile ja kritiseerinud partei juhte, aga Orbán ei ole oma kriitikas ja väljaütlemistes nii inetuks ja teravaks läinud kui Parempoolsed Isamaa erakonnas. See võrdlus kehtib Parempoolsete endi kohta ja pigem peaksid nad vaatama peeglisse.

Kas te võtate seda solvanguna?

Ei, ma ei võta seda isikliku solvanguna. Mina olen poliitikas olnud nii kaua, et siin ei saa võtta asju isiklikult isegi siis, kui rünnakud on isiklikud.

Antud juhul ei ole tegemist mitte ainult erakonna esimehe ründamisega, vaid laiapinnalise vastandumisega erakonnale tervikuna. Umbes nagu EKRE vastandub ülejäänud ühiskonnale tervikuna, olles nii tähelepanu keskmes ja tundudes justkui suurem jõud.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles