Tallinn on hädas purskkaevudes kümblevate kodututega (1)

Copy
Kanuti aed. Foto on illustratiivne
Kanuti aed. Foto on illustratiivne Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinn on hädas end purskkaevus pesevate ja mõnikord sinna ka väljaheiteid jätvate kodututega, kirjutab ERRi uudisteportaal. Mupo vaatevälja sattumist oskavad sellised korrarikkujad aga hästi vältida. 

Linnaasutuse Kadrioru Park tehnikaosakonna juhataja Markko Maasik rääkis ERRile, et neile on teada kilode kaupa paberit kaasas vedav «paberimees», kes kipub kaeve pärast enese pesemist paberiga ummistama. 

«Kui üldiselt on olukord Tallinna purskkaevudega paremaks läinud, siis «paberimees» on meid viinud enesevalitsemise piirini,» nentis Maasik. Mees on tegutsenud juba paar aastat ja Maasiku sõnul seaduslike meetoditega teda takistada ei saa. 

Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja Ain Valdmann lubas samas rahvusringhäälingule sel teemal mupo juhtidega uuesti rääkida. Märkajatel tasub mupole või pargi haldajale tavatust tegevusest teada anda.

Mupo ja politsei saabudes on reostajad kadunud

«Üldse laekub purskkaevus pesijate kohta vähe kaebusi, ehk 2–3 aastas,» sõnas mupo avalike suhete juht Meeli Hunt ja tuletab meelde, et kodututel on siiski võimalik end sotsiaalmajutusüksustes pesta. 

Mupo sõnul on sellised tegutsejad kavalad ja teavad, millisel kellaajal on vähem tunnistajaid, kes korrakaitsjad välja kutsuks. Tihtipeale on reostaja patrulli saabumise ajaks kadunud ja jätnud ka pesu vedelema. «Tegemist on sotsiaalse probleemiga ja mupo kahjuks seda lahendada ei saa. Pigem tegeleme tagajärgedega ja püüame võimalikult palju murede-kaebuste lahendamisel kaasa aidata,» lisas amet. 

Ka politsei nendib, et patrulli saabudes pole süüdlasi enam näha. «Politseile on viimase aasta jooksul laekunud vaid üksikuid teateid, et mõnes Kesklinnas asuvas purskkaevus parasjagu mõni kodutu end peseb. Paraku on need inimesed tabamata jäänud, sest patrulli saabudes on purskkaevud juba inimtühjad olnud,» tõdes PPA Kesklinna piirkonnavanem Marlen Miilaste. «Kodutud võivad sellistes asjades olla üllatavalt kiired ja nutikad, lahkuda sageli, enne kui keegi nende tegevust märgatagi jõuab,» lisas ta.

Kuid kindlasti ei ole purskkaevus enda lahtiriietamine ja pesemine sobilik tegevus, kinnitas Miilaste. «Korrakaitseseadusest tulenevalt ei tohi avalikus kohas viibida alasti, kui see oluliselt häirib teisel isikul koha sihipärast kasutamist,» selgitas ta. 

Nähes avalikus purskkaevus alasti inimest, tasub sellest alati esimesel võimalusel teada anda numbril 112.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles