Tallinlane kaotas investeerimisel kelmidele kümneid tuhandeid eurosid

BNS
Copy
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Timo Arbeiter

Politsei sai sel nädalal kuriteoteate tallinlaselt, kes kaotas väidetavate aktsiaostutehingutega kelmidele kümneid tuhandeid eurosid.

Politsei teatel tutvus 41-aastane mees mullu septembris naisega, kes pärast mõnenädalast suhtlust tutvustas kannatanule oma väidetavat venda, kes tegelevat krüptoraha investeerimisega.

Ajavahemikul oktoober 2020 kuni jaanuar 2021 lõid kauplemisplatvormi titantradeclub.com maaklerid kannatanule ebaõige ettekujutuse tegelikest asjaoludest Skype ja interneti vahendusel. Mehele anti võimalus kaubelda aktsiabörsil maakleri vahendusel, mille tulemusena tegi ta oma pangakontodelt ülekandeid ja kaardimakseid krüptoraha vahendusfirmade Krtiptomat ja Mercuryo kaudu titantradeclub.com kauplemisplatvormile kokku vähemalt 52 892 eurot.

Tegelikult kannatanu raha välja võtta ei saanud ning talt nõuti erinevatel ettekäänetel juurdemakseid.

Märtsi lõpus võttis sama mehega Skype teel ühendust mees, kes lubas aidata tal kauplemisplatvormil titantradeclub.com kaotatud raha tagasi saada. Selle kinnituseks pidi kannatanu end registreerima kauplemisplatvormil yozay.com, kuhu kanti väidetavalt titantradeclub.com kauplemisplatvormil olev raha.

Aprillikuu alguses tegi kannatanu oma pangakontodelt kaardimakseid krüptoraha vahendusfirmade Mercuryo ja binance kaudu erinevate teenustasude maksmise ettekäändel kokku 30 105 eurot, kuid lubatud raha tagasi ei saanud, vaid temalt nõuti juurdemakseid erinevatel ettekäänetel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles