Raivo E. Tamm Estonia juurdeehitusest: ma olen šokis (15)

Alexandra Saarniit
Copy
Rahvusooper Estonia.
Rahvusooper Estonia. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Neljapäeval kirjutas Postimees, et Rahvusooper Estonial on soov teha teatrile Tammsaare parki juurdeehitus, mis põhjustab aga paljudes muinsuskaitsjates pahameelt. Plaaniga pole rahul ka riigikogu liige ja näitleja Raivo E. Tamm. «Estonia peab saama oma, uue maja, mitte nööbi külge õmmeldud halvasti istuvat ülikonda!» 

«Ka mina olen šokis, nagu allolevas loos mõni inimene on infarkti äärel! Ma olen koolilapsena kümnete tundide viisi Tiina Mägi juhitud Kodulinna liikumises töötanud ja korrastanud Tallinna vanalinna. Armastan oma sünni- ja kodulinna rohkem, kui midagi muud, ei kujutaks elamist mitte üheski teises linnas ette,» kirjutas Tamm ühismeedias. 

Ta lisas, et on viimaste kümnendite arhitektuurilisi muutusi Tallinnas jälginud kurbusega. «Olen palju maailmas reisinud ja palju tänapäevast arhitektuuri näinud, kuid Tallinna oma mulle kohe üldse ei meeldi ja minu jaoks on kõige kuritegelikum vana arhitektuuri külge tehtavad uued käpardlikud juurdeehitused,» nentis ta.

Esiplaanil Raivo E. Tamm.
Esiplaanil Raivo E. Tamm. Foto: Konstantin Sednev/Postimees/Scanpix

Tamm selgitas, et nõukogude ajal ehitatud Sakala keskus jättis Estoniale avarust, kuid Solarise keskus seevastu mitte: «Ebameeldivalt lähedale pressitud õlgu kehitama paneva väljanägemisega Solarise keskus juba lööb ühest küljest vaate kinni, aga see planeeritav koloss ei kaotaks mitte vaate Estoniale ja Draamateatrile, vaid lööks meie linnapidi umbe aegade lõpuni».

«Estonia peab saama oma, uue maja, mitte nööbi külge õmmeldud halvasti istuvat ülikonda! Olen šokis, aga ka paanilises hirmus, sest kui vaadata, kui muu seas soovitakse hakata Tartu rahulepingust loobuma, siis...» lisas Tamm.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles