Kriisiaastal kukkus parteide rahakotti 230 000 lisaeurot (16)

Copy
Koduerakonnale annetasid heldeimalt keskerakondlased (vasakult) Tanel Kiik, Taavi Aas, Kaido Höövelson, Aadu Must ja Jüri Ratas.
Koduerakonnale annetasid heldeimalt keskerakondlased (vasakult) Tanel Kiik, Taavi Aas, Kaido Höövelson, Aadu Must ja Jüri Ratas. Foto: Madis Veltman (montaaž)

Palgatõusu saanud poliitikud eelistavad heategevuse asemel annetada koduerakonnale.

Nädala alguses kirjutas Postimees, kui raske oli poliitikutel kinni pidada aasta tagasi antud lubadusest annetada kriisiaja palgatõus abivajajatele. Nii läks 116 riigikogu liikme ja ministri poolest miljonist lisa eurost heategevusse vaid tilluke osa: 43 543 eurot. Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) andmetel on samad poliitikud olnud koduerakonna vastu oluliselt heldemad ning toetanud parteid kokku 232 236 euroga. Seda on 5,3 korda rohkem kui heategevuseks annetatu (mida Postimees suutis kinnitada).

Annetusena maksid kopsaka palgatõusu saanud riigikogulased ja ministrid 116 917 eurot, liikmemaksu tasuti 115 319 eurot. Koduerakonna vastu olid lahkeimad Keskerakonna liikmed, kelle rahaline panus kriisi jooksul moodustas enam kui viiendiku erakonna sissetulekust annetuste ja liikmemaksudena. Eelkõige Keskerakonna liikmed olid varmad käsitlema annetamist annetamisena erakonnale.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles