Ettevõtja Sten Tamkivi (43) räägib, kuidas Eesti tehnoloogiasektor kasvab kümnendi lõpuks kolmandikuni meie riigi majandusest. Mis on Eestis õigesti ja mis on valesti ning miks IT-ettevõtjad otsustasid annetada mõnele Eesti erakonnale ja teised ilma jätta, sellest rääkis Tamkivi Arterile antud intervjuus.

Oled Saaremaal koroonapaguluses, kuidas on?

Päike paistab, eile oli nagu juuni. Saaremaa parimad ajad.

Kuidas on sinu firma töötajad, kes asuvad paljudes paikades üle maailma, hakkama saanud? 

Topias tõmbasin just otsad kokku. Panime San Francisco, New Yorgi, Dublini ja Londoni kontorid kinni, andsime ruumid ära. Kõik inimesed läksid koju. Kaks arenduskeskust, kus on tiimidel hea töökeskkond, on Seattle’is ja Tallinnas. Need jätsime alles, aga neid eriti palju ei kasutatud. Kui kohalikud reeglid lubasid, siis käidi, aga nüüd on pikalt enam-vähem tühjalt seisnud.

Sa jäid koroonaajal isapuhkusele. Kui tavaline samm on see idufirmades, kus inimesed töötavad koos tihti täiesti vastandfaasis ajavööndites?

Kas elad selleks, et töötada, või töötad selleks, et elada? Ettevõtte asutamine ja esimene kiire periood on selline, kus muule pole aega mõelda. Telepordi asutasime 2014. aastal, 2017. aastal ma müüsin selle ja firmast sai Topia.

Kui eelmiste lastega ma polnud saanud kodus olla, siis seekord tahtsin seda teha.

Kommentaarid (20)
Copy