Eelmisel nädalal ajas sõiduautojuht Tartu lähedal alla jalgratturi, kes murdis mõlemad jalad. Õnnetust nägi pealt mootorrattur, kes esmalt aitas kannatanut ja siis asus jälitma sündmuskohalt lahkunud autojuhti. Sellest sai ohtlik ettevõtmine.

Toomas Lepik oli oma kodunt Tartu külje all Ihastes pedaalinud karbonraamiga ratta seljas 10,7 kilomeetrit Räpina poole, Luunja lähistel oli ta vastupuhuva tuule käes laskumas üle Emajõe viivalt sillalt – ja mis edasi juhtus, sellest ei tea ega mäleta ta tuhkagi.

Garmini spordikellalt Strava veebikeskkonda saadetud andmed näitavad, et tema kiirus 31,3 km/h seiskus paugupealt.

Samal ajal lähenes Räpina poolt Emajõe sillale Honda mootorrattal Tommy Tooming. Ta oli teel kodukohast Ahjalt Tartusse, et viia tsikkel Motohoovi hooldusse. Otsetee sinna viinuks Põlva maanteed pidi, aga millegipärast – ju universum nii tahtis, sõnab Tooming (30) – valis kümme kilomeetrit pikema tee.

Sillale lähenedes märkas Tooming, et vastu tulev, sillalt laskuv sõiduauto liigub oma sõidurajal ebaloomulikult paremal ääres, lähenedes ähvardavalt ees väntavale jalgratturile. Nii põrutab ta ju ratturile otsa, mäletab Tooming oma imestust.

Kommentaarid (7)
Copy