Elizabeth II ei pea ka teist sünnipäeva

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Paraadi jälgimine Buckinghami palee rõdult 2018. aastal, siis, kui pere oli veel koos. Peagi raputasid kuningakorda prints Harry ja hertsoginna Meghani ümber lahvatanud skandaalid, sel aastal kaotas kuninganna oma kaasa prints Philipi.
Paraadi jälgimine Buckinghami palee rõdult 2018. aastal, siis, kui pere oli veel koos. Peagi raputasid kuningakorda prints Harry ja hertsoginna Meghani ümber lahvatanud skandaalid, sel aastal kaotas kuninganna oma kaasa prints Philipi. Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kui eelmisel aastal tühistati kuninganna sünnipäeva juurde käivad pidustused koroonapandeemia tõttu, siis sel aastal varjutab Elizabeth II 95. hällipäeva leinaperiood. Prints Philipi surm ja viirusoht tõmbavad kriipsu peale ka kuninganna teisele sünnipäevale suve alguses.

Jah, täpselt nii, kuninganna Elizabeth II saab nagu teised Briti monarhid lubada endale seda, millest paljud (nooremad) tavakodanikud võivad ainult unistada, nimelt pidada sünnipäeva rohkem kui ühe korra aastas.

Paraku tuleb kuningannal ka sel korral privileegist loobuda, sest vaid kaks nädalat enne tema 95. sünnipäeva 21. aprillil suri Elizabethi kauane kaasa, Edinburghi hertsog prints Philip. Kuningapalee teatas, et kuninganna veedab päeva vaikses leinas Windsori lossis ilma traditsiooniliste kahuripaukude või mingisuguse avaliku tseremooniata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles