Haiguslehelt naasnud Hiiu maavanem lahkub ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Maasel.
Hannes Maasel. Foto: Toomas Huik / Postimees

Valitsuse otsusega ametist vabastatud, kuid haiguslehel viibinud Hiiu maavanem Hannes Maasel lahkub kolmapäeval ametist.

Siseministeeriumi andmetel naasis Maasel esmaspäeval tööle ning andis teisipäeval teada, et on valitsuse korraldusega tutvunud. Alates kolmapäevast ei tööta Maasel enam Hiiu maavanemana ning kuni uue maavanema ametisse nimetamiseni täidab Hiiu maavanema ülesandeid maavalitsuse maasekretär Piret Sedrik.

Valitsus vabastas Maaseli eelmisel neljapäeval Hiiu maavanema ametist koostöö mittelaabumise tõttu regionaalminister Siim Valmar Kiisleriga. Maasel viibis alates möödunud kolmapäevast haiguslehel, mistõttu ei saanud valitsuse otsus kohe jõustuda.

Hannes Maasel saab ametist vabastamisel hüvituseks kuue kuu ametipalga. Maaseli ametipalk on 1917,35 eurot ning hüvitusena makstakse talle kuue kuu ametipalk ehk kokku 11.504,1 eurot.

Valitsus nimetas Hannes Maaseli esimest korda viieks aastaks Hiiu maavanemaks 2. märtsist 1999, teist korda 8. juulist 2004 ja kolmandat korda 8. juulist 2009. Maaseli käimasolev viieaastane ametiaeg pidanuks lõppema 7. juulil 2014.

Kiisleri hinnangu kohaselt oli Maaseliga koostöö mittelaabumise põhjuseks erinev arusaam maavanema rollist ja vastutusest siseministeeriumi valitsemisalas oleva valitsusasutuse, Hiiu maavalitsuse juhtimisel, mis takistas Hiiu maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu tagamist.

Hiiumaa omavalitsuste liit (HOL) on korduvalt pöördunud regionaalministri poole, avaldades arvamust, et Hannes Maaseli jätkamine Hiiu maavanema ametipostil pärsib oluliselt edasist Hiiumaa kui terviku ühtset ja dünaamilist arengut.

Peamiselt heideti Hannes Maaselile ette, et ta ei olnud initsiatiivikas maakonna arendustegevuste käivitamisel ja ei suutnud erinevate osapooltega koostööd teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles