Eesti saatis välja Vene diplomaadi: «Venemaa peab aru saama, et selline käitumine ei ole aktsepteeritav» (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Eesti välisministeerium kutsus täna välja Venemaa Föderatsiooni suursaadiku Eestis Aleksander Petrovi ning saatis riigist välja ühe Vene diplomaadi. Sama tegid Läti ja Leedu.
Eesti välisministeerium kutsus täna välja Venemaa Föderatsiooni suursaadiku Eestis Aleksander Petrovi ning saatis riigist välja ühe Vene diplomaadi. Sama tegid Läti ja Leedu. Foto: Konstantin Sednev

Eesti andis eile Venemaa Föderatsiooni suursaadikule Eestis Aleksander Petrovile üle noodi, et avaldada tugevat protesti seoses Tšehhi Vabariigilt saadud infoga, mille kohaselt korraldas Vene sõjaväeluure Vrbetices 2014. aastal laskemoonalao plahvatuse. Seetõttu saadetakse Eestist välja ka Venemaa diplomaat nagu Lätist ja Leedust.

Balti riikide suur naaber ei jäänud aga vastust võlgu.

«Tõepoolest, me hindame Venemaa agentide Tšehhi territooriumil toime pandut väga tõsiseks Euroopa julgeolekut ja stabiilsust õõnestavaks tegevuseks. See tõi kaasa kaks inimohvrit ja lisaks väga suure majandusliku kahju,» ütles Postimehele välisministeeriumi poliitikaosakonna peadirektor Lembit Uibo.

Tema sõnul on Venemaa käitumine täiesti lubamatu ning sellele tuleb väga põhimõttekindlalt ja resoluutselt reageerida.

Euroopa Liit ja NATO mõistsid Venemaa teo hukka ning tšehhid palusid liikmesriikidelt solidaarsust ja Venemaa diplomaatide väljasaatmist riigist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles