Navalnõi abina esinenud kelmid tüssasid ka Eesti parlamendiliikmeid (1)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Deepfake Leonid Volkov. Twitteri postitus.
 
Deepfake Leonid Volkov. Twitteri postitus.  Foto: twitter

Vene opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi liitlase Leonid Volkovi sõnul kasutati tema nägu ja deepfake-tehnoloogiat, et tüssata nii Briti kui ka Balti riikide parlamendiliikmeid. Kümmekond Eesti parlamendiliiget suhtles võlts-Volkoviga videosilla vahendusel 18. märtsil.

«Kohtumine toimus, aga tegemist oli selgelt identiteedivargusega,» kinnitas riigikogu väliskomisjoni juht Marko Mihkelson (Reformierakond).

Kohtumisel osalenud Navalnõi vabastamise toetusrühma liige ja varem väliskomisjoni kuulunud Raivo Tamm (Isamaa) sai pettusest teada ajakirjanduse vahendusel, kui võlts-Volkov andis intervjuu Läti televisioonile.

«Me mingeid erilisi saladusi temale ei avaldanud, vaid avaldasime toetust Aleksei Navalnõile ja et Aleksei Navalnõi vabastataks,» lisas Tamm. «Tegelikult kui nii võtta, siis sedasama juttu võiks me ka otse Vladimir Putinile rääkida,» märkis ta.

Eile hommikul suhtles Mihkelson koos Balti kolleegidega videosilla teel päris-Volkoviga. «Ta oli füüsiliselt minu Leedu kolleegiga ühes kabinetis,» selgitas Mihkelson, kuidas oldi nüüd kindlad, et tegu pole pettusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles