Wendre pingeleevendaja

Erik Aru
, majandustoimetaja
Copy
Meelis Milder
Meelis Milder Foto: Tairo Lutter

Tekstiilifirmas Wendre kasvasid ­töökorralduse pärast tekkinud vastu­olud lõpuks nii ­teravaks ja kärarikkaks, et firma omaniku Peter Hundi hinnangul hakkas ettevõtte juhtimine ­vajama muutust, mis aitaks kiiresti taastada töörahu, leevendada pingeid ning liikuda edasi. Nii lahkus senine juht Dennis Ulrik Kristensen ja asemele tuli uus, Meelis Milder, Eesti üks tuntumaid tippjuhte.

Milder toob kahtlemata kaasa erakordselt suure juhtimis- ja tekstiilitööstuse kogemuse, olles üle 30 aasta olnud rõivatootja Baltika eesotsas. Lisaks on ta tuntud juhtimiskoolitaja ja õppejõud.

Siiski pani valik ilmselt nii mõnegi kulmu kergitama. Balti­ka ei saanud Milderi ­taktikepi all sellel sajandil kuidagi ­hoogu sisse. Paremad ajad vaheldusid sügava kahjumi aastatega, ette­võte vajas mitu korda täiendavat rahasüsti. Nii ­meenutasid Baltika majandusnäitajad vahe­peal pigem idufirma, mitte pika ajalooga ning börsil ­noteeritud tekstiilitööstuse omi. Poleks Milder ise olnud kontserni suuraktsionär, oleks ta vaevalt selle eesotsas nii kaua püsinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles