VOX POPULI Tallinlastele jääb Estonia juurdeehitus arusaamatuks (20)

Copy

Postimees uuris tallinlastelt nende arvamust Rahvusooper Estonia plaanitavast laienemisest.

Rahvusooper Estonia plaanib laieneda äsja miljonite eest kaasajastatud Tammsaare parki, kuhu mahuks muuhulgas Euroopa nõudmistele vastav lava ja tänapäevase ­akustikaga 1200-kohaline saal. Juurdeehitus on ametnikes palju tuska tekitanud, kuid Rahvusooper Estonia peadirektor Ott Maateni sõnul tekiks uue ja vana hoone sidumisega terviklahendus, kus majad töötaksid ühes süsteemis. Mida tallinlased Estonia plaanidest arvavad?

«Seal on praegu väga ilus ala. Näiteks talvel olid väga ilusad kuused seal ja valgustus ka,» sõnas Olga, kes arvas, et juurdeehitus võiks sõltuda selle väljanägemisest. 

Mari nentis juurdeehituse plaani nähes, et see linnaruumiga kokku ei lähe. «See on tegelikult väga kole. Juba see Solarise keskus ei ole selle asjaga kooskõlas. See on jube ju. Kastid ritta pandud,» rääkis Mari. Mart seevastu eeldas, et kuubikuid Estonia külge ehitama ei hakata. «Kui nad ilusa teevad selle, linna keskele sobiva, siis ma arvan, et on väga hea. Ju siis on ruumi vaja, järelikult meil läheb hästi,» rääkis Mart muiates. 

Ka Kaupo nentis, et kastide põhjal juurdeehitusest arvamust kujundada ei saa: «Kui see oleks mingi konkreetne asi välja joonistatud, siis oleks teine teema. Praegu on need lihtsalt mingid kuubikud ja nende najalt ei saa otsustada». Triinu sõnul oleks juurdeehitus positiivne, sest tänu sellele on võimalik juurde ruumi tekitada, mis omakorda tähendab rohkem esinemisi. «Miks mitte, loomulikult, väga nõus.»

Merilin ja Anna leidsid, et juurdeehituse plaan tundub inetu ning oleks kurb, kui sellega edasi minnakse. «Esmapilgul ei kõneta väga,» ütles Merilin. «Sellise karbina ei meeldi. Peaksid midagi muud välja mõtlema, siis - miks mitte,» arvas Ain sarnaselt eelmainitutele. Küll aga tõi Mihkel välja, et see on Rahvusooper Estonia endi asi, kuidas ehitust juurde tekitada soovitakse. 

Rahvusooper Estonia juurdeehituse asukoht. Droonifoto. 
Rahvusooper Estonia juurdeehituse asukoht. Droonifoto. Foto: Eero Vabamägi
Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles