Eesti Naisliit võttis Malle Kobinilt aasta ema tiitli (13)

Copy
Malle Kobin sai 2013. aastal aasta ema tiitli.
Malle Kobin sai 2013. aastal aasta ema tiitli. Foto: Marina Pushkar

Eesti naisliit teatas pressiteates, et võttis Malle Kobinilt talle 2013. aastal omistatud aasta ema tiitli 9. aprillil 2021 ära ning mõistab hukka igasuguse laste väärkohtlemise ja perevägivalla.

Naisliit rõhutab, et ükski võim ei ole kuritarvitamiseks. «Oleme koos ülejäänud Eesti ühiskonnaga sügavalt nördinud, et üks ema on oma vastutusel olevaid lapsi nii julmalt kohelnud. Meil on väga kahju lastest, kes pidid väärkohtlemise all kannatama,» ütles pressiteate vahendusel naisliidu esinaine Mailis Alt. «Selline käitumine ei ole üldse ema vääriline.»

Alt sõnul on kahju, et alles nii palju aastaid hiljem abi vajavaid lapsi märgati. «Mõned kogukonna liikmed on meediale tunnistanud, et ei julgenud oma kahtlusi jagada, sest Kobin oli kohalikus elus väga mõjukas inimene. Paraku on võimu kattevarjus toimetav väärkohtlemine ühiskonnas laiem probleem, millele Naisliit oma tegevuste kaudu ka edaspidi tähelepanu juhtida kavatseb,» sedastas esinaine.

Karistuseks 4,5 aastat vangistust

Kohus mõistis Malle Kobini süüdi laste kehalises väärkohtlemises, aluseta vabaduse võtmises ja omastamises. Omastamise episood on seotud ühe tema juurest lahkunud kasulapsega, kelle esemeid keeldus Kobin tagastamast.

Uurimine tuvastas viie kasulapse väärkohtlemise.

Kobin sai karistuseks nelja ja poole aastase vangistuse. Karistusest peab ta kohe kandma pooleaastase vangistuse. Ülejäänud neli aastat sai Kobin tingimisi viieaastase katseajaga.

Kohtuotsus jõustus 7. aprillil, kui riigikohus otsustas mitte menetleda Kobini kaitsja kassatsioonkaebust.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles