Kodusel hooldusel olevatele inimestele hakatakse hingehoiuteenust pakkuma

Alexandra Saarniit
Copy
Eakas aknast välja vaatamas. Illustreeriv foto.
Eakas aknast välja vaatamas. Illustreeriv foto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigi lisaeelarvest hakatakse rahastama kodudes pakutavat hingehoiuteenust, millega plaanitakse algust teha juba mai keskpaigast, vahendas uudistesaade «Aktuaalne Kaamera».

Sotsiaalministeeriumi peakaplan Ove Sander rääkis, et koroonaaeg mõjutab tugevalt inimeste vaimset tervist ning tihtipeale ei jätku omastel või sotsiaaltöötajatel kodusel hooldusel olevate inimeste jaoks aega, et neid kuulata või nendega rääkida. 

Sander lisas, et lisaeelarves on ette nähtud 90 000 eurot, mis aitaks rahastada 10-15 hingehoidjat, kuid see, millal nad kodudesse minna saaksid, sõltub koroonaviiruse levikust. Esimesed visiidid võiksid siiski tema hinnangul olla juba mais ning et saada ülevaade inimestest, kes vaimset tuge vajavad, tahetakse koostööd teha omavalitsuste sotsiaaltöötajatega. 

Lisaeelarvest jätkatakse ka eriolukorra ajal alustatud hingehoiu telefoni rahastamist, mis oli tol ajal pigem vanematele inimestele mõeldud, kuid millega praegu ka noored ühendust võtavad: «Kui me oleme suutnud kasvõi ühe elu päästa selle telefoniga ja seda me kindlasti oleme, siis see telefon on ennast juba õigustanud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles