Koroonadetektiivile valetamine võib halvasti lõppeda (1)

Copy
«Sageli tuli ette, et pidime ühte haiget kõikide andmete saamiseks küsitlema korduvalt,» meenutas terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht (esiplaanil). Aasta tagasi oli terve märtsi peale Lõuna regioonis 128 haiget.
«Sageli tuli ette, et pidime ühte haiget kõikide andmete saamiseks küsitlema korduvalt,» meenutas terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht (esiplaanil). Aasta tagasi oli terve märtsi peale Lõuna regioonis 128 haiget. Foto: Sille Annuk

Tartus Põllu tänaval kohe enne Jõgeva väljasõitu on terviseameti osakond. Nende jälgimise all on epideemia lõunakülg. On lihtne öelda, et epideemia kontrolli alla saamiseks tuleb haigete asukoht tuvastada ja nad isoleerida. Seda on võimalik teha vaid diktatuuririigis. Siin kehtib seaduse diktatuur ja seda paarkümmend koroonadetektiivi ning 40 abilist kasutavadki.

Terviseameti inspektorid – selline on koroonadetektiivide ametinimetus – on osa raskelt hoomatavast viiruse tõrjumise eesliinist.

Nakatunu või lähikontaktse telefonitsi tabamine võib olla Agatha Christie masti piruett ning tabatu võib reageerida ootamatult, et mitte öelda ründavalt.

Ent nakatunu käike tuvastamata, temaga kokku puutunuid välja selgitamata on üsna lootusetu koroonaepideemiale piiri panna.

Loe artiklist koroonadetektiivide kirevast elust, tapmisähvardusest, kuidas koroonadetektiiv tabas kurjategija ning sellest, millist infot näeb detektiiv koroonahaige kohta andmebaasist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles