Tallinna linnapea tegi peaministrile ettepaneku leevendada piiranguid alates 2. maist (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Mihkel Maripuu

Linnapea Mihhail Kõlvart saatis peaminister Kaja Kallasele kirja, milles palub kaaluda võimalust leevendada Covid-19 piiranguid alates 2. maist, et õigeusklikud inimesed saaksid tähistada aasta suurimat usupüha – ülestõusmispühasid – traditsioonide kohaselt.

Linnapea tunnustas vabariigi valitsuse tööd võitluses Covid-19 viiruse vastu ning piirangute etapiviisilist leevendamist. «Toetame seda, et esmalt lubatakse tegevusi välitingimustes, mis on ohutum kui siseruumides kogunemine. Vaatamata sellele, et viiruse levikut kajastavate numbrite dünaamika on positiivsemaks muutunud ehk nakatunute arv on vähenemas, tuleb siiski olla ettevaatlik, sest see arv on ikkagi võrdlemisi suur,» märkis Kõlvart.

Samas tuleb linnapea hinnangul pandeemiast taastumisel lisaks nakatunute arvule jälgida mitmeid teisi aspekte, mis peegelduvad ühiskonnaelus ja rahva heaolus. «Lisaks füüsilisele tervisele on enam kui aasta kestnud koroonaepideemia mõjutanud ka rahva vaimset tervist, mistõttu on paljud inimesed emotsionaalselt ja vaimselt väsinud,» nentis linnapea.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles