Suurest august ei ­saagi lahti, sest ametnike meelest pole seda olemas, nentis Järvamaa lambakasvataja Margus Kirsimets (41), kommenteerides kurioosset vastasseisu tuntud põllumajandusettevõtjaga, milles viimast toetab ­ametnike ­pahatihti korduv JOKK-ükskõiksus.

«Kui ma talu 12 aastat tagasi ostsin, siis rääkisin ka ­vallaga. Öeldi, et jah, sellist koledust ei saa küll Koeru külje all lubada. Aga mingil põhjusel pole keegi midagi ette võtnud. Need ettevõtjad (Jaanus Murakas ja Tauno Heil – toim) on poliitikaga nii ­lähedalt seotud, et keegi ei ­julge midagi teha,» põrutas Ööbiku talu peremees Kirsimets, kes kandideeris august lahtisaamiseks ­isegi vallavolikokku. Tulutult.

Tüliõun, pirakas auk asub Koeru aleviku ­külje all Arukülas, Kirsi­metsa koduväravast umbes 70 sammu kaugusel. «Kruusa maaüksusel on peaaegu 30 aastat kestnud ebaseaduslik kaevandustegevus,» kaebas Kirsimets. «Selle ajaga on karjäär laienenud kolme hektari võrra.»

Vaata videot keelatud karjäärist ja loe pikemast loost, kuidas taluomanik Margus Kirsimets on pidanud ametnikega sõda keelatud kaevandamise vastu, millest Keskkonnaamet teab juba 10 aastat!

Kommentaarid (2)
Copy