Riigi kärpekrokodill läheb laste huvitegevuse kallale (11)

Carl-Robert Puhm
Copy
Keila kooli robootikaringi riigitoetuse vähenemine ei mõjuta, sest sealne omavalitsus pole vastavat toetust saanud mitte kordagi.
Keila kooli robootikaringi riigitoetuse vähenemine ei mõjuta, sest sealne omavalitsus pole vastavat toetust saanud mitte kordagi. Foto: Mihkel Maripuu

Sellist riiki ei saa usaldada, väga halb otsus, see tekitab meeletut ebakindlust – nii iseloomustatakse kolmest omavalitsusest haridusministeeriumi kärpeplaani, mis viib kohalikest eelarvetest kokku seitse miljonit eurot laste huvitegevuse raha.

Riigirahanduse halva väljavaate tõttu pidid kõik ministeeriumid leidma riigieelarve strateegias kärpekohti ning haridusministeerium otsustas ühe meetmena vähendada omavalitsustele jagatavat huvitegevuse toetust poole võrra: seniselt 14,25 miljonilt 7,25 miljonile.

Selline valik on ajanud turri omavalitsusjuhid, kes peavad kärbet omavahenditest katma hakkama või huviringid sootuks sulgema. 

Loe artiklist, milline on omavalitsuse juhtide reaktsioon valitsuse kavale ning millise ministri arvamus põrkub teravalt haridusministri omaga. 

Lisaks toome välja ka, mida arvab vastuolulises olukorras olev endine minister Jürgen Ligi, kelle haridusministriks oleku ajal praegu kärpe all olev toetusmeede vastu võeti ning kelle kodupartei sellesst loobuda tahab.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles