Malle Kobini vari hõljub aasta ema tiitli kohal (5)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Malle Kobini käes olev hõbedane autasu käib kaasas aasta ema tiitliga. Kobin sai selle president Toomas Hendrik Ilveselt ja Eesti Naisliidu juhilt Siiri Oviirilt. Praeguseks on nii president kui ka naisliit autasud tagasi võtnud, kuid teenetemärki pole Kobin veel presidendile tagastanud.
Malle Kobini käes olev hõbedane autasu käib kaasas aasta ema tiitliga. Kobin sai selle president Toomas Hendrik Ilveselt ja Eesti Naisliidu juhilt Siiri Oviirilt. Praeguseks on nii president kui ka naisliit autasud tagasi võtnud, kuid teenetemärki pole Kobin veel presidendile tagastanud. Foto: Saarte Hääl

Tänaseks laste väärkohtlemises süüdi mõistetud, ent aastal 2013 aasta emaks valitud Malle Kobini juhtumi tõttu vaagib Eesti Naisliit tõsiselt, kuidas lugupeetud tiitel toona sedavõrd valesti sai määratud. Nüüd kaaluvad Kobini väljaheitmist ka mitmed eeskätt heategevusega seotud MTÜd, mille juhatusse ta endiselt kuulub.

Eesti Naisliidu esimees Mailis Alt ütles, et aasta ema saab olla Eesti kodanik, kes on üles kasvanud vähemalt kaks tublit last. Samuti peab aasta ema olema oma töös pädev ja tunnustatud ning perekonna väärtustamise heaks eeskujuks ka väljaspool perekonda.

Esitatud aasta ema kandidaadid vaatab üle naisliidu 15-liikmeline eestseisus, kes teeb ka lõpliku otsuse. Mailis Alt lisas, et mida põhjalikum on kandidaadi iseloomustus ja mida rohkem on esitajaid ning iseloomustajaid, seda tugevam on ka aasta ema kandidatuur. «Samuti võtame alati arvesse tema kogukondlikku tegevust. Naisliit väärtustab kõrgelt emasid, kes saavad hakkama nii laste kasvatamise kui ka kutsetööga, kuid mõistetavalt me ise kõiki selliseid imetlusväärseid emasid ei tunne,» rääkis ta. Naisliidu juht selgitas, et tiitel on rohujuuretasandi tunnustus, mille väljaandmisega loodetakse perede ja kogukonna koostööle ning arvestatakse, et esitajad on siirad ja vastutustundlikud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles