Khalilovi kaitsja lükkab osa süüst Volvo juhi kaela (6)

Indrek Ojamets
, reporter
Copy
Nii Kahalilov (pildil) kui ka Kalašnikov on varem kohtus öelnud, et täpset sõidukiirust nad ei mäleta. 
Nii Kahalilov (pildil) kui ka Kalašnikov on varem kohtus öelnud, et täpset sõidukiirust nad ei mäleta. Foto: Konstantin Sednev

Eile jätkus Laagna tee kihutajate Isa Khalilovi ja Vjatšeslav Kalašnikovi kohtuprotsess. Kiriminaalmenetlust juhtinud prokurör Diana Helila ütles, et nii Khalilovile kui ka Kalašnikovile tuleks määrata 12-aastane vanglakaristus. Prokurör märkis, et Kalašnikovile tuleks lisakaristuseks määrata mootorsõiduki juhtimisõiguse äravõtmine kolmeks aastaks. Khalilovilt lube ära võtta ei saa, kuna neid tal ei olnudki.

20. juuni õhtupoolikul kihutasid Kalašnikov ja Khalilov Laagna teel sõidukiirusega kuni 200 kilomeetrit tunnis. Kalašnikovi kannul BMWga liikunud Khalilov kihutas ees liikunud Volvole tagant otsa. Volvo paiskus kokkupõrke tagajärjel haljasalale, Khalilovi BMW paiskus pärast Volvoga kokkupõrget tagant otsa esimesel sõidurajal liikunud Fordile, see paiskus omakorda otsa ees sõitnud Toyotale. BMW ja Ford paiskusid kokkupõrkest tee ääres olevasse bussiootepaviljoni, kus seisis kaks jalakäijat. Õnnetuses hukkus kaks inimest ning viga sai neli, neist üks on siiamaani koomas.

Prokurör selgitas, et kuigi õnnetuse põhjustas Khalilov, ei saa mööda vaadata Kalašnikovi rollist liiklusõnnetuses. 

Loe lähemalt, milliseid õigustusi leidsid õnnetuse põhjustajate kaitsjad Khalilovile ja Kalašnikovile ning kuidas kannatanute kaitsja Indrek Sirk neile vastas. Kirjutame ka sellest, mida ütles istungi lõpus peasüüdlane Khalilov ise. 

Artiklis on pardakaamera video kihutamisest.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles