Kaitseminister Laanet: hirmujutud kaitsekulude vähendamisest on pahatahtlik vale (5)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kaitseminister Kalle Laanet.
Kaitseminister Kalle Laanet. Foto: Sander Ilvest

Kaitseminister Kalle Laanet (RE) kinnitas, et Eesti jääb nüüd ja edaspidi täitma oma kohustust NATO ees, et kaitsekulutused on riigieelarves vähemalt kaks protsenti SKTst.

«Taunin ühemõtteliselt hirmutavaid valejutte kaitsekulude vähendamisest ja NATO kohustuste mittetäitmisest. Need kahjustavad Eesti mainet ja on vastutustundetud. Neljapäeval valitsuses kinnitatava riigi uue eelarvestrateegia kohaselt kaitsekulutused suurenevad,» ütles Laanet.

Tema sõnul on absoluutselt valed ja vastutustundetud igasugused pahatahtlikud spekulatsioonid ja väited, nagu see koalitsioon vähendaks kaitsekulutusi või on otsustanud loobuda NATO ees võetud kohustusest eraldada riigikaitsele vähemalt kaks protsenti rahvuslikust kogutoodangust.

«Ma kinnitan – Eesti jääb nüüd ja edaspidi täitma oma kohustust NATO ees, et meie kaitsekulutused on riigieelarves vähemalt kaks protsenti SKPst. Sellele lisandub kaitseinvesteeringute programm, samuti liitlaste vastuvõtu kohustused,» toonitas Laanet.

«Kõik sellised avaldused, mis on mõeldud sisepoliitiliste pingete üleskruvimiseks kaitsevaldkonnas, kahjustavad Eesti mainet rahvusvaheliselt ja meie liitlaste ees,» märkis Laanet. Ministri hinnangul on selline teguviis lubamatu ja vastutustundetu. 

Laaneti sõnul saab kaitsevaldkond homme valitsuse kinnitatava uue riigieelarvestrateegia järgi igal aastal järjest rohkem raha. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles