Minister käis Raudalu kaevandusplaaniga kohapeal tutvumas (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Linnavolikogu esimees Tiit Terik ja keskkonnaminister Tõnis Mölder käisid kolmapäeval Raudalus vaatamas kohta, kus tahetakse liivakarjäär avada.
Linnavolikogu esimees Tiit Terik ja keskkonnaminister Tõnis Mölder käisid kolmapäeval Raudalus vaatamas kohta, kus tahetakse liivakarjäär avada. Foto: Jukko Nooni

Linnavolikogu esimees Tiit Terik kutsus erakonnakaaslasest keskkonnaministri Tõnis Möldri täna hommikul Raudallu, et minister oma silmaga näeks, kuhu tahetakse liivakarjäär teha.

Teriku sõnul on linna jaoks tähtsaim inimesed ja nende elukeskkond. «Linn  annab igal juhul ettevõttele selge signaali, et Tallinna territooriumil elurajooni kõrval ei tule kaevandamine kõne allagi. Teen kõik endast oleneva, et kaevandusplaanid Raku asumis juba eos lõpetada. Saku valla territooriumile, teisele poole Viljandi maanteed jäävad juba niigi suured kaevandusalad,» rääkis Terik. Ta lisas, et uurimist keelata linn ei saa, aga maaomanikuna ei nõustu Tallinn kohe kindlasti selliste kaevandamisplaanidega.

Möldri alluvad said käsu panna ministri jaoks kokku Raudalu kohta käiv memo, et oleks selge pilt, kes, kus ja mida täpselt taotleb.

Lisaks muule asub uuringuala läheduses ka Ülemiste järv ning Teriku sõnul on väga kahtlane, et isegi muude takistuste puudumisel oleks võimalik pealinna joogiveevaru kõrvale kaheksa-üheksa hektari suurust kaevandust rajada.

«Arendaja oleks palju aega ja raha kokku hoidnud, kui oleks kohe alguses linna käest küsinud, mida kohalik omavalitsus sellisest plaanist arvab. Ülemiste järv, mets ja inimeste kodud – liivakarjäär ei sobi sinna kohe mitte kuidagi,» kinnitas Terik.

Ta meenutas, et Lasnamäe linnaosas üritati mõne aja eest avada paekarjääri. «See oli Peterburi tee lähedal. Aga mitte sealpool, kus on Väo karjäär, vaid taheti tulla teisele poole maanteed, elamutele päris lähedale. Seda ei saanud linn loomulikult lubada,» ütles volikogu esimees.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles