Töötu naine sai tulusa kirjastuslepingu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Kuusk on kasvatanud ka bataati ehk  maguskartulit.
Heli Kuusk on kasvatanud ka bataati ehk maguskartulit. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Saaremaal Valjalas elav eksootiliste puu- ja köögiviljade kasvatamisega tegelev töötu Heli Kuusk sai kirjastuselt Estada pakkumise oma hobist kirjutada.

«Mulle tuli see pakkumine tõelise üllatusena ja algul olin pisut ehmunudki,» ütles Heli Kuusk Õhtulehele. Heli on kasvatanud aastate jooksul väga palju erinevaid puu- ja köögiviljasorte. Neist mõned: okra ehk botaanilise nimega söödav muskushibisk, soja, kiwano ehk ogamelon, kinoa ehk kassinaeris, amarant ehk rebasehein, maamandel, sidrunhein, sidrun, banaan, ingver, suhkruleht, bataat ehk maguskartul, pudelkõrvits ehk Vietnami kabatšokk, artišokk, pastinaak ehk aed-moorputk, mustjuur, paksoi ehk Hiina lehtnaeris, komatsuna ehk sinep-lehtnaeris, füüsal jms.
Kuusega koostööst on huvitatud ka Tallinnas tegutsevate eliitrestoranide Gloria ja Egoist omanik ning Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles