Heategevusliku projekti raames on Eesti lastele kogutud üle 1200 jalgratta

Copy
Kiivri kandmine vähendab raskete peapiirkonna vigastuste hulka 60%, viitab perearst ja riigikogu liige Eero Merilind faktidele.
Kiivri kandmine vähendab raskete peapiirkonna vigastuste hulka 60%, viitab perearst ja riigikogu liige Eero Merilind faktidele. Foto: Marko Saarm

MTÜ Igale Lapsele kutsus eestimaalasi kinkima ära kasutuna seisvaid jalgrattaid, et seejärel toimetada need lasteni, kes neist puudust võiks tunda. Maikuust alustab ühing jalgratase lasteni toimetamisega ja ootab ka selleks abikäsi. 

«Kui meie esialgne plaan oli kevade ja suve jooksul ühtekokku koguda 500 kuni 1500 kasutuna seisma jäänud jalgratast, siis head inimesed üle Eesti on meile kuu ajaga kinkimiseks registreerinud juba enam kui 1200 jalgratast, millest väike osa on tänaseks omade jõududega ka kokku kogutud ja saanud vajaliku hoolduse ning ootavad nüüd endale uut lõbusat sõpra,» rääkis projekti ellukutsuja Lembit Arikainen.

«Sisimas tunneme, et see meie esmane plaan 1500 jalgratast saab suve jooksul suure-suure kuhjaga täis ning iga Eestimaa laps, kes seda vähegi soovib, saab oma enda isikliku hooldatud ja sõidukorras jalgratta koos uue kiivriga,» ütles Arikainen ja tänas kõiki aitajaid. 

Arikaineni kirjeldusel võiks igal lapsel ja noorel olla lapsepõlves rõõmsaid kogemusi, eriti mil veedetakse aina rohkem aega arvutite taga. MTÜ palub ühismeedias abi, et seni kingitud jalgrattad kokku koguda, hooldada ja need lasteni toimetada. 

Arikainen lisas, et kui keegi tunneb, et algatus on ka tema jaoks vajalik, siis lisainfo kaasalöömisest leiab projekti kodulehelt

«Me ootame abi jalgrataste transpordi osas, hoiustamiskohtade osas, lisaks ootame endaga ühinema piirkondlikke aktiivseid inimesi ja organisatsioone, kes aitaksid meid jalgrataste kogumise, hoiustamise ja hooldamisega. Muidugi ootame abi ka nende laste leidmisel, kes neid rattaid soovivad,» kirjeldas ta. MTÜ ootab ka rahalist abi, et jalgrattaid hooldada.

«Algatusel on juba täna häid toetajaid: näiteks elektitõukside tootja TUUL kingib projektile 1500 uut kiivrit, mis jõuavad meieni juuni lõpus ja osad rattad on koostöös Ampleriga ka juba üles vuntsitud. Kuid, kuna me soovime ning suudaksime juba täna oluliselt rohkem neid jalgrattaid lastele ja noortele edasi jagada, siis vajaksime kohe täna teie kõigi rahalist abi nii kiivrite soetamiseks kui ka muu vajaliku toetuseks,» lisas Arikainen.

Heategevuslikule suurprojektile on tema sõnul tänaseks õla alla pannud mitmed partnerid nagu näiteks transpordiamet, politsei- ja piirivalveamet, Eesti lasterikaste perede liit, Respo Haagised, Ampler Bikes, Tuul, GOSPA, Aqva SPA, kogu Eesti meedia ja mitmed teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles