Kõik need uuendused, mida on viimasel ajal teinud Eesti vanima õlle- ja suurima joogitootja kauane juht Tarmo Noop, paistavad edumeelsed ja loodussäästlikud. Aga lähemalt uurides selgub, et neil sammudel on oma hind. Ja üldse mitte väike. Miks ta seda siis teeb?

Oli see 10 või 15 aastat tagasi, kes seda enam täpselt mäletab, aga kindel on see, et esines Tarmo Noop, A. Le Coqi õlle- ja joogitehase kauane juht, tol konverentsil pärast loodusmeest Fred Jüssit. Kui Jüssi rääkis, mismoodi elada loodusega harmoonias, siis Noop seletas oma ettekandes, kuidas saavutada tulemusi ja eesmärke.

Kui tuli vaheaeg, astus Jüssi Noobile ligi ja küsis oma rahulikul moel: «Tarmo Noop, kuidas te üldse niimoodi elada saate?»

Aga see polnud küsitud halvakspanuga, meenutab Noop. Pigem mõtlema panevalt.

Nüüd, viimasel ajal, on 24. aastat A. Le Coqi juhtivas Noobis (53) tema enda sõnul palju rohkem Jüssit ja tunduvalt vähem endisaegset Noopi. «Ma muretsen teemade pärast, mis mind varem ei kõnetanud,» ütleb ta. Neist üks keskseid: kuidas kurnata vähem loodust.

Loe lähemalt, milliseid säästmisreegleid järgib Noop enda kodus, mis küsimuse esitas talle tütar, et pani isa maailma avaramalt vaatama ning mil moel tehakse õlletootmisjääkidest... piima!

Tarmo Noop kirjeldab pikemas artiklis põhjalikult mitmeid äris käivitatud roheuuenduste protsesse, kuid selgitab ka otsekoheselt, et paljud asjad on äriliselt nonsenss. Sellegipoolest soovib ta sundida ka konkurente enda järel astuma.

Kommentaarid (5)
Copy