EKRE: nagu lilleke väljal (29)

Krister Kivi
, Arteri toimetaja
Copy
«EKRE on alanud ja ka eelmise kümnendi kõige dünaamilisem ja Eesti poliitikat kõige enam mõjutanud erakond,» tulistab Tallinna Ülikooli võrdleva poliitika dotsent Tõnis Saarts.
«EKRE on alanud ja ka eelmise kümnendi kõige dünaamilisem ja Eesti poliitikat kõige enam mõjutanud erakond,» tulistab Tallinna Ülikooli võrdleva poliitika dotsent Tõnis Saarts. Foto: arter

Eesti ehk kõige tähelepanuväärsem erakond on otsekui boamao poolt alla neelatud elevant: kujult musta kaabut meenutav segu hirmudest, haigetsaamisest ja nostalgiast.

Loe värvikat ülevaadet EKREst, millised riukad on erakonda senisel teel aidanud ning milline on potentsiaal tulevikus.

«EKRE on alanud ja ka eelmise kümnendi kõige dünaamilisem ja Eesti poliitikat kõige enam mõjutanud erakond,» tulistab Tallinna Ülikooli võrdleva poliitika dotsent Tõnis Saarts. «Selles pole mingit kahtlust: on Eesti poliitika enne ja pärast EKRE esiletõusu!»

Minul kui pigem liberaalil peaks olema valus seda kuulda, ja eks veidike ongi. Kui palju kordi pole ma EKREst enam silpigi lugeda tahtnud, sest see neljatäheline lühend on hüpelnud artiklist artiklisse otsekui kirp. Ja nüüd, oh üllatust, kirjutan ma EKREst ka ise.

Kuid põhjust on, sest EKRE populaarsus Eestis aina kasvab, tänavu müdistas konservatiivide aurulaev suurtes arvamusuuringutes korraks mööda koguni Keskerakonnast.

Loe artiklist, milline roll on tülidel ja vandenõuteoreetikutel EKRE arengus.

Autor avaldab ka arvamust, kas EKRE võib muutuda tulevikus tolerantsemaks ja kui palju kasvuruumi võiks olla veel erakonna populaarsusel. 

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles