Jõgeva alajaama põleng osutas kasinale infovahetusele (3)

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Jõgeva abivallavanem Viktor Svjatõšev tunnistas, et pingelises olukorras jättis soovida infovahetus elektrifirmaga. Samas tunnustas ta alajaama taastajate tublit tööd.
Jõgeva abivallavanem Viktor Svjatõšev tunnistas, et pingelises olukorras jättis soovida infovahetus elektrifirmaga. Samas tunnustas ta alajaama taastajate tublit tööd. Foto: Eili Arula

Suur oli teisipäeva hommikul ühe Põltsamaal elava Jõgeva põhikooli õpetaja imestus, kui õpilased hakkasid tema videotunnist üksteise järel lahkuma. Pedagoog ei mõistnud toimuvat ja tema peast käisid läbi erinevad mõtted kuni selleni, et tund on laste jaoks igav.

Ent nagu peagi selgus, polnud tal vähimatki põhjust ennast süüdistada. Arusaamatu olukorra põhjus peitus veidi enne kella üheksat puhkenud põlengus, kui maakonnakeskuse 110-kilovoldise pingega alajaamas tekkis tulekahju, mis halvas enam kui ööpäevaks tuhandete kohalike ja lähiümbruse inimeste elu ning põhjustas sekeldusi asutustele ja ettevõtetele.

«Ei saanud koolis tööülesandeid teha ega midagi, sest kõik ühendused olid kadunud. Eks ta oligi raske selles suhtes, et elan kortermajas kolmandal korrusel ja kui seal hakati tasapisi [elektri- ja veeühendust] taastama ja ümber lülitama, siis ega kolmandale korrusele ikka vett ei tulnud – surve oli nõrgem ja voolu ka ei olnud,» meenutas Jõgevamaa gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Rainer Võsaste ärevaid hetki. Mehe sõnul läks temal kokkuvõttes siiski hästi, sest ta eelistas kodus viibimisele ja teadmatusele kasutada varuvarianti ning põrutas perega Tartusse ööbima.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles