Festival «Saaremaa valss» jääb majandusraskuste tõttu ära

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Aastaid Saaremaa tuntuimate kultuuriürituste sekka arvatud festival «Saaremaa valss» jääb tänavu suvel majanduslikel põhjustel ära.

«Festivali sel aastal ei toimu,» kinnitas «Saaremaa valsi» Eesti-poolne kontaktisik ja korraldaja Reet Linna Meie Maale.

«Olen festivali peakorraldaja Antero Päiväläineniga meilitsi ja telefoni teel sel teema suhelnud ja tean, et otsene ja ainus põhjus ürituse ärajäämises on majanduskriis. Peakorraldaja ei julge riskeerida. Ta kardab, et ei tule ots otsaga kokku. Ka ei saa ta enam üritusele alla sponsoreid, aga ilma nendeta festivali ei tee,» rääkis Linna.

Juba eelmise suve valsifestival oli Linna hinnangul võrdlemisi nutune. Üritusel ei olnud enam kaasa löömas televisiooni ning inimeste osavõtt oli suhteliselt vähene.

Ehkki Linna pole enda sõnul festivali majandusasjadesse sekkunud, paistis talle, et peakorraldaja jäi juba mullu üritusega miinustesse.

Kuressaares linnas ja lossi hoovis peetava kolmepäevase ürituse «Saaremaa valss» ajalugu ulatub aastasse 2002. Siis unistas peakorraldaja kasvatada saarel puhkavate tuhandete soomlaste peost kogu Eestis tuntud suveürituse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles