Koroona levikuga hädas Ukrainas algas massivaktsineerimine

BNS
Copy
Vaktsineerimine Kiievis.
Vaktsineerimine Kiievis. Foto: Celestino Arce Lavin/ZUMAPRESS.com

Ukraina leevendab samm-sammult koroonapiiranguid ja riigis algas ka massivaktsineerimine, kuid 40 miljonist elanikust on valmis end vaktsineerima vaid pooled, edastas pühapäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Pandeemia ajal on koroonaga haigestunud üle kahe ja poole miljoni ukrainlase. Ukraina on nakatumisnäitajaga 11. kohal maailmas ja 7. kohal päevase suremuse arvestuses. Pärast kuuenädalast karantiini avati laupäeval Kiievis poed, kohvikud ja restoranid.

«Me loodame, et lihavõttepidustuste, baaride, restoranide ja terrasside avamise tõttu Covid-19 nakatumine märgatavalt ei kasva,» ütles Ukraina immunoprofülaktika ekspertide grupi juht Fjodor Lapii. Lapii ütles, et tema hinnangul ei tule elanikkond end vaktsineerima.

Ukraina kasutab nelja vaktsiini: Pfizer, Hiina Sinovac ning AstraZeneca India ja Lõuna-Korea variante. Ukrainas töötab üle kahe ja poole tuhande vaktsineerimispunkti. Laupäeval sai süsti pea 70 000 inimest. Esmajärjekorras on meedikud ja sõjaväelased, kes kaitsevad kontrolljoont Ida-Ukrainas.

Ukrainas tuvastati viimase ööpäevaga 5094 uut koroonanakkuse juhtu ja suri 160 Covid-19 haiget, edastas pühapäeval terviseminister Maksõm Stepanov.

Ukrainas on pandeemia algusest alates andnud positiivse koroonaproovi 2 083 180 inimest, neist on surnud 44 596. Haigusest on paranenud 1 676 265 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles