Talgud koduhoovis: tihtipeale tundub üksinda tehes mingi asi liiga suur ettevõtmine

Alexandra Saarniit
Copy
Garaažides käisid magamas kodutud, kes tassisid prügikastidest prügi välja ning enda järelt ei koristanud.
Garaažides käisid magamas kodutud, kes tassisid prügikastidest prügi välja ning enda järelt ei koristanud. Foto: Madis Veltman / Postimees

Nädalavahetusel osalesid kümned tuhanded eestimaalased perekesksel Teeme Ära 2+2 talgupäeval, kus tehti kokku 2283 talgutegu. Kuigi ametlik talgupäev oli 1. mail, võtsid paljud kevadtöödeks terve nädalavahetuse.

Laupäeva hommikul liitus Postimees Kitseküla asumis toimunud talgutega, kus sealse kortermaja elanikud koondasid jõud, et oma koduhoovil prügi likvideerida, korrastada haljastust ning kui aega üle jääb, rajada ka peenrad. «Tihtipeale tundub üksinda tehes mingi asi liiga suur ettevõtmine, koos läheb aga hoogsalt,» ütles maja talgute eestvedaja Anna Karolin. Kokku tulnud inimesed jagasid muretult omavahel ülesanded ära – tööd tehakse ju ühise eesmärgi nimel ja et aias istudes saaks silm puhata. Lõunaks on talgulistele kuum boršisupp, küpsised, kohv ja tee.

Talguline Evelin nendib samuti, et tööd on lust teha, kuna ilm on ilus ning majarahvas iga päev kokku ei puutu, mistõttu on nendega tore jutustada ja kohvi juua. Hoovi koristamisel löövad aktiivselt kaasa umbes pooled kortermaja elanikest, noorim neist 11-aastane Hele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles