Tahmunud korstnad põhjustasid mitu põlengut

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsev korsten
Suitsev korsten Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eile kutsuti päästjad kustutama mitut tulekahju, kus põhjuseks oli kas hooletu kütmine või  puhastamata kütteseadmed.

Kell 16.43 teatati tulekahjust Tartu linnas Kesakanni tänaval. Päästjate saabudes tuli elumaja katuse alt suitsu.

Selgitati, et tulekahju oli alguse saanud esimese korruse katlaruumist korstna juurest, kus tuli levis vahelagesid mööda pööninguni, kus põles ka viie ruutmeetri ulatuses katusealust. Päästjad avasid tulekahju kustutamiseks kuue ruutmeetri ulatuses vahelagesid.

Paari tunni pärast teatati, et maja põleb uuesti. Päästetöötajad kustutasid poole ruutmeetri ulatuses taassüttinud maja tuulekasti ja kaugemale põleng ei levinud.
Inimesed kannatada ei saanud

Kell 18.29 teatati häirekeskusele, et Tihemetsa alevikus Valga maanteel paistab kahekorruselise elumaja korstnast leek. Päästjate saabudes selgus, et esimese ja teise korruse vahel põles korstnas tahm.

Päästjad pääsesid põlengu juurde alumise korruse tahmaluugi kaudu ja kustutasid selle tulekustutiga.

Ka kell 20.04 põles Elvas Lille tn elumaja korstnas tahm. Päästjad sulgesid põlengu summutamiseks õhu juurdepääsu korstnasse. Tulekahju põhjuseks olid puhastamata kütteseadmed ja ülekütmine.

Järgmise tahmaga seotud väljakutse sai häirekeskus kell 22.17, kui Ülenurme vallas Reola külas põles elumaja korstnas tahm. Päästjad sulgesid põlengu summutamiseks õhu juurdepääsu korstnasse ning kontrollisid pööningu tuleohutust. Õnneks tuli lõõridest välja ei levinud.

Päästjad hoiatasid, et hooldamata kütteseadme lõõrides tekkivad tahmapõlengud lõhuvad kütteseadet ning tekkivatest pragudest levib tuli ümbrust süütama.

Ülekütmise tõttu ülekuumenenud kütteseadme osad põhjustavad samuti tulekahju ning ühtlasi lõhub ülekütmine kütteseadet. Päästetöötajad soovitavad külmade ilmadega kütta paar korda päevas, kuid mitte pikka aega järjest.

Päästeamet tuletas meelde, et tuleohutusnõuete kohaselt tuleb korstnat tahmast puhastada sellise sagedusega, et oleks välistatud tahmapõlengu tekkimise oht.

Vähemalt üks kord viie aasta jooksul tuleb eramajja kutsuda kutseline korstnapühkija, kes hindab küttesüsteemide ohutust.

Samuti teatati kell 22.52 tulekahjust Keilas Uus tänaval asuvas kahekordses puitmajas. Kütmise ajaks lahti jäänud ahjuuksest välja kukkunud söed olid süüdanud ahju läheduses olnud riided ja diivani.

Keila päästjad kustutasid põlengu mõne minutiga. Tuli diivanist kaugemale levida ei jõudnud.

Inimesed põlengus kannatada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles