Presidendi aumärgi saab ka Postimehe fotograaf

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe fotograaf Peeter Langovits.
Postimehe fotograaf Peeter Langovits. Foto: Mihkel Maripuu

President Toomas Hendrik Ilves annab tänavu riikliku autasu ka neljale ajakirjanikule, kelle seas on ka Postimehe fotograaf Peeter Langovits.

Riiklikud teenetemärgid saavad Klassikaraadio peatoimetaja Tiia Teder, Eesti Rahvusringhäälingu Narva stuudio toimetaja Jüri Nikolajev, kauaaegne maakonnalehe Sakala peatoimetaja Eve Rohtla ning mitme aastakümne jooksul Eesti lugu ja inimesi jäädvustanud nüüdne Postimehe fotokorrespondent Peeter Langovits.

Eesti tänab ajakirjanikke, kelle töö ja looming on aidanud avardada meie kõigi maailmapilti, teatas presidendi kantselei.

Valgetähe V klassi ordeni saav Langovits oli uudisest kuuldes äärmiselt üllatunud. «Pidasin seda algul naljaks. Tekkis küsimus, miks just mina,» ütles nüüdseks juba 16 aastat Postimehe fotograafina töötav Langovits tagasihoidlikult. «Igal juhul on see üle tüki aja üks suurim üllatus.»

1948. aastal sündinud Langovits on fotograafiaga tegelenud juba ligi 40 aastat. Oma viimase aja töödest pidas ta kõige märkimisväärsemaks mullu mitmel pool eksponeeritud näitust «Tallinn - Euroopa Kultuuripealinn 2011», mille raames pildistas ta kultuuripealinna sündmusi.

President Toomas Hendrik Ilves tunnustab Eesti Vabariigi 94. aastapäeva eel riiklike autasudega 99 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles