Õpilasmalevasse kandideeris viie minutiga üle poole tuhande noore (1)

Alexandra Saarniit
Copy
Malevlased.
Malevlased. Foto: Paul Poderat/lõuna-eesti Postimees

Täna algas kandideerimine Sihtasutuse Õpilasmalev malevarühmadesse. Kuigi sel aastal oli malevakohti umbes 900, laekus ligi tunni ajaga soovijaid 1600. 

Sihtasutuse Õpilasmalev juhataja Ott Väli sõnas, et kõige kiiremini - vaid mõne minutiga - täitus Loomaaed 1 grupp ning vaid viie minutiga saadeti malevas osalemiseks üle 500 ankeedi. 13-19 aastastele noortele on valikus ligikaudu 50 malevarühma.

«Praeguseks on meil üle 1600 kandideerija. Kohti on aga umbes 900,» sõnas Väli, lisades, et kõik registreerunud on salvestatud nende andmebaasi ja kui mõnes rühmas koht vabaneb, siis pakutakse seda ka neile, kes esimese hooga kuskile rühma ei pääsenud.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev ütles, et linna toel korraldatakse tänavu suvel 39 linnavälist noortelaagrit, kus osaleb kokku üle 4660 lapse ja noore, peale selle on oodata ka linnalaagreid. Belobrovtsev avaldas lootust, et koroonaolukord malevasuve ei mõjuta.

Tänavune malevasuvi pühendatakse Eesti iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva tähistamisele. Kolm suurimat malevakorraldajat ja iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva toimkond kutsub kõiki Eesti malevakorraldajaid programmiga ühinema.

Sihtasutuse Õpilasmalev tegevuse peamised toetajad on Tallinna linn ning haridus- ja noorteamet. Eriprojekti «Riigikaitse ÕM 2021» toetab kaitseministeerium.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles