Kärdla korteripõleng võis alata kilekotti kogutud vanadest patareidest

Copy
Päästeamet. Foto on illustreeriv.
Päästeamet. Foto on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest / Postimees

4. mail kella 16 paiku sai turvaettevõtte G4S juhtimiskeskus tulekahjuteate Hiiumaalt ühest Kärdla linna korterist, kus päästjate esialgsel hinnangul võis tuli alguse saada kilekotti kogutud kasutatud patareidest. 

Põlengule suudeti kiirelt piir panna ja see varakult avastada tänu suitsu- ja vinguandurile Nublu, mis teavitas tuleohust turvaettevõtet G4S, vahendati pressiteates.

Korteris oli lahtise leegiga tulekahju, mida päästjad kustutama asusid. Korter sai tulest, tahmast ja kustutusveest kahjustada.

Päästeameti töötajate esialgsel hinnangul võis tulekahju alguse saada vanadest patareidest, mis oli kilekotti kogutud ja riidenagisse riputatud. Korterielaniku sõnul oli ta sinna kogunud vanu eri tüüpi patareisid, et need hiljem kogumispunkti viia. Teine versioon on päästeameti sõnul, et põleng võis alguse saada elektrilüliti juurest. 

«On väga levinud, et vanad patareid kogutakse kodus enne kogumispunkti viimist kilekotti. Omavahel kokku puutudes võivad patareid moodustada vooluringi ja sealt edasi põhjustada põlengu,» vahendati pressiteates. 

Päästjad panevad südamele, et tuleohu vältimiseks peaks tühjad patareid viima kogumispunkti esimesel võimalusel. Kui seda pole võimalik kohe teha, siis tuleb neid säilitada kuivas ja jahedas ruumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles