Vabaduse puiestiku linnasalu loomine algab talgutega

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
«Kureeritud elurikkuse» liikmed, bioloog Mart Meriste ja vabatahtlikud hankisid Tartu linnasallu taimi raielangilt.
«Kureeritud elurikkuse» liikmed, bioloog Mart Meriste ja vabatahtlikud hankisid Tartu linnasallu taimi raielangilt. Foto: Merle Karro-Kalberg

Projekti «Kureeritud elurikkus» tiim korraldab eeloleval esmaspäeval Vabaduse puiestikus istutustalgud, millega pannakse alus linnasalule.

Ökoloogiliste linnaruumi eksperimentidega Tartu kesklinna parke edendava «Kureeritud elurikkuse» meeskond alustab Emajõe kaldal asuvat Vabaduse puiestiku ümberkorraldamist, et suurendada seal nii liigilist elurikkust kui ka muuta park linlastele ligitõmbavamaks. Esimeses etapis rajatakse 10. mai istutustalgutel salumetsalaadse kooslusega pargi alustaimestik.

Talgutel osalevad vabatahtlikud mitmetest huvirühmadest ja organisatsioonidest, nagu näiteks Tartu tarkvaraettevõttest Playtech ning haridus- ja teadusministeeriumist, mil mõlemal on kesklinnas kontorid. «Kureeritud elurikkuse» ühe eestvedaja maastikuarhitekt Anna-Liisa Undi sõnul ongi talgute üks eesmärk istutamisega tuua kokku kesklinnas asuvate asutuste töötajad. Liituvad ka vabatahtlikud linnavalitsusest ja linnaaednikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles