Valitsus arutab piirangute pikendamist mai keskpaigani (2)

BNS
Copy
Valitsuse pressikonverents. Vasakult justiitsminister Maris Lauri. peaminister Kaja Kallas, riigihalduse minister Jaak Aab ja tervise- ja tööminister Tanel Kiik.
Valitsuse pressikonverents. Vasakult justiitsminister Maris Lauri. peaminister Kaja Kallas, riigihalduse minister Jaak Aab ja tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Valitsus arutab neljapäevasel istungil ettepanekut pikendada koroonaviiruse leviku tõkestamise piirangud 9. maist 16. maini.

Valitsuse pressiesindaja teatel arutab valitsus neljapäevasel istungil eelnõu, mille kohaselt pikenevad seoses epidemioloogilise olukorraga koroonaviiruse leviku tõkestamise piirangud 9. maist 16. maini (kaasa arvatud).

Järgida tuleb piirangud, mis kehtivad sise- ja välistingimustes sportimisele, noorsootööle, huvitegevusele- ja haridusele, täienduskoolitusele ja täiendõppele. Samuti on piiratud spordivõistluste ning spordi- ja liikumisürituste läbiviimist. Avalikuks kasutamiseks mõeldud saunad, spaad, basseinid, veekeskused ja ujulad peavad olema külastajate jaoks suletud, välja arvatud juba varasemalt sätestatud erandid. Avalikud koosolekud, avalikud üritused, sealhulgas konverentsid, teatrietendused, kontserdid ja kinoseansid ning meelelahutusteenuse osutamine sisetingimustes ei ole lubatud. Välistingimustes on see lubatud, kui tagatakse, et osalejate arv ei oleks suurem kui kümme inimest rühmas ja osalejate arv kokku ei ole rohkem kui 150 inimest. Kell 21-6 ei ole need tegevused ja üritused lubatud.

Toitlustusettevõtted võivad klientidele toitu üksnes kaasa müüa, väliterrassidel tohib kohapeal süüa-juua, kuid järgida tuleb maksimaalselt kuni 10 inimeselise rühma, ruumitäitumuse ja lahtiolekuaja piirangut. Kehtestatud on piirangud ja meetmed kauplemisele ja teenuse osutamisele.

5. mai seisuga on viimase 14 päeva positiivsete testide suhtarv 100 000 elaniku kohta 362,21; esmaseid positiivseid teste 430 ehk 8,81 protsenti testide koguarvust. Haiglate COVID-voodikohtadest on hõivatud 55,85 protsenti, nendest intensiivravikohtade hõivatus 69,96 protsenti ja üldravikohtade hõivatus 49,49 protsenti. Hetkel on koguressurss 718 voodikohta, mis on jaotatud intensiivravikohtade ning üldravikohtade vahel. Haiglaravil on haiglate edastatud andmete põhjal täna 301 patsienti, juhitaval hingamisel 38 patsienti. Intensiivravil 51 patsienti.

Eelnõu seletuskirja kohaselt on kehtivate piirangute säilitamine vajalik.

«Lisaks on praegu raske prognoosida 3. mail jõustunud muudatuste mõju nakatumisnäitajatele. Täiendavaid muudatusi piirangutes saab teha üksnes siis, kui kaks nädalat pärast piirangute leevendamist püsib nakatumiskordaja stabiilselt alla ühe ja nakatumine on jätkuvalt langustrendis. Seetõttu ei ole uued piirangute ja meetmete leevendused hetkel võimalikud,» teatas valitsuse pressiesindaja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles