Kravtšenko ei lahku ka linnatranspordi nõukogust

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Riigikogu liige Igor Kravtšenko müksas autoga Riigikogu ees meelt avaldanud Daniel Rüütmanni.
Riigikogu liige Igor Kravtšenko müksas autoga Riigikogu ees meelt avaldanud Daniel Rüütmanni. Foto: Kaader videost

Keskerakondlasest rahvasaadik Igor Kravtšenko, kes sõitis esmaspäeval autoga tööle minnes riigikogu ees otsa koroonapiirangute vastu protestijate ninamehele ning endisele keskerakondlasele Tanel Gabtšenkole (uue nimega Daniel Rüütmann), kahetseb tegu, ent ei parlamendist ega Tallinna Linnatranspordi ASi nõukogust ise lahkuda ei plaani. Tema käitumise kritiseerijad asja niisama ei jäta.

Riigikogu liikmena on Kravtšenko pälvinud tähelepanu eelkõige sellega, et on madalat profiili hoidev rahvasaadik ja üks sõnaahtramaid. Peale selle, et ta on alates 2016. aastast asendusliikmena riigikogus, kuulub ta ka Tallinna linnavolikokku ning Tallinna Linnatranspordi (edaspidi TLT) ASi nõukogusse.

Avalik eeskuju, aga ainult tööajal

Esmaspäevase juhtumi taustal on tähelepanuväärne seegi, et mullu allkirjastas TLT ASi nõukogu ja juhatuse juhtimispõhimõtted, kus muu seas toonitatakse ambitsiooni arendada ja juhtida TLTd niimoodi, et asutus oleks heaks eeskujuks.

Küsimustele, millist eeskuju näitab rahvasaadikust nõukogu liige Kravtšenko ning kas tal on sobiv TLT ASi nõukogus jätkata, jättis nõukogu juht ja keskerakondlasest Tallinna abilinnapea Andrei Novikov sisuliselt vastamata. «Sõiduki juhtimisel ei täitnud rahvasaadik nõukogu tööülesandeid ning seepärast ei pea ma ka põhjendatuks anda sellele hinnanguid nõukogu esimehena,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles