Viirus Eestis: hästi on vaid Võrumaal ja saartel (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Võrreldes märtsi lõpuga on vähenenud nii kodus püsimine (53 protsenti → 45 protsenti), ürituste/koosviibimiste vältimine (71 protsenti → 66 protsenti) kui ka haigusnähtudega inimestega lähikontaktide vältimine (74 protsenti → 68 protsenti).  FOTO: Mihkel Maripuu
Võrreldes märtsi lõpuga on vähenenud nii kodus püsimine (53 protsenti → 45 protsenti), ürituste/koosviibimiste vältimine (71 protsenti → 66 protsenti) kui ka haigusnähtudega inimestega lähikontaktide vältimine (74 protsenti → 68 protsenti). FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Teadusnõukoja liikme, Tartu Ülikooli matemaatilise statistika professori Krista Fischeri sõnul näitavad koroonaviiruse leviku üldnäitajad platood. Ometi, kui vaadata eri regioone, siis nakatumine juba kasvab.

Loe pikemast ülevaatest erinevate spetsialistide hinnangut Eesti viiruseolukorra kohta.

Eile tuli 430 uut nakatunut, eelmise nädala kolmapäeval lisandus neid 409. «Me juba näeme, et nakatumisi tuleb juurde. Aga muidu on nakatumine olnud üsna sama tasemega,» ütles Fischer. Teadlase hinnangul ei saa veel sajaprotsendilise kindlusega öelda, kas praegune kõikumine on juhuslik või ootab pärast platood ees tõus.

Teadusnõukoja juht, Tartu Ülikooli viroloogiaprofessor Irja Lutsar selgitas Postimehele, et võrreldes eelmise nädalaga nakatumistase natuke langes ning seetõttu ei saa kindlalt väita, et oleme platoo saavutanud. «Suur langus saab tekkida ikka väga kõrgelt: kui me oleme kuskil madalamal, siis langus ei ole ka enam nii terav,» sõnas professor.

Loe artiklist, millistes piirkondades on Krista Fischeri hinnangul murettekitavalt suur nakkusjuhtude kasv. Lisatud ka käitumisteadlase Andero Uusbergi selgitus inimeste ohutunde vähenemise kohta ning räägime ka juhtumist, kus kahe doosiga vaktsineeritu osutus India tüve kandjaks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles