Fotod ja videod USA liitlased lasid keskpolügoonil MLRS-rakette (5)

Copy

Ameerika Ühendriikide 41. suurtükiväebrigaad korraldas kolmapäeval kaitseväe keskpolügoonil õppuse Swift Response raames mitmikraketiheitja MLRS lahinglaskmised.

Õppuse käigus lasti viiest raketiheitjast üle kümne raketi.

Mitmikraketiheitja MLRS süsteem võimaldab rünnata suurel kaugusel asuvaid kõrge väärtusega sihtmärke. Laskmiste käigus harjutatakse tulejuhtimist ja sihtmärgistamist ning eri üksuste ja staapide omavahelist koordinatsiooni.

Eestis toimuv Swift Response on osa õppuste seeriast Defender Europe 21, mis on viimase 25 aasta suurim USA juhitav õppus Euroopas. Defender Europe korraldatakse samal ajal 16 Euroopa riigis, selles osaleb kokku 28 000 kaitseväelast. Lisaks Eestile toimuvad õhudessantoperatsioonid Bulgaarias ja Rumeenias.

Swift Response'i raames harjutakse Eesti kaitsmist võimalikus kriisiolukorras. Õppusel osaleb ligi 2500 kaitseväelast Eestist, Ameerika Ühendriikidest ja Ühendkuningriigist, üle 20 lennuki ja 25 helikopterit.

Õppus tõstab kõigi osalevate riikide koostöövõimet ja valmisolekut, näitab USA ja liitlaste võimet siirata oma üksusi üle kiiresti konfliktikolletesse ning osalevate riikide vägede ja taristu võimet liitlasüksusi vastu võtta. Õppus Swift Response lõpeb 14. mail.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles