Viru maakohus võõrustas tudengeid virtuaalselt

Copy
Viru maakohtu Narva kohtumaja.
Viru maakohtu Narva kohtumaja. Foto: Ilja Smirnov

Viru maakohus korraldas kolmapäeval tudengitele mõeldud avatud uste päeva, mida tehti seekord virtuaalselt.

Ligi kaks tundi kestnud avatud uste päeval viidi osalejad veebi vahendusel Viru maakohtu kolme kohtumajja: Narva, Jõhvi ja Rakveresse. Kuulajate ette toodi kõnelema inimesed, kes õigusemõistmise templis töötavad.

Viru maakohtu tegemisi tutvustas kohtu esimees Liina Naaber-Kivisoo, kes ühtlasi heitis valgust tsiviilkohtuniku töösse ja väljakutsetesse. Oma pikaaegsest karjäärist Rakvere kohtumajas kõneles kriminaalasjade kohtunik Tiit Kullerkupp.

Jõhvi kohtumaja kohtunik Kaire Pullerits rääkis sellest, kuidas õppides ja ennast arendades on kohtusiseselt võimalik ühelt ametikohalt teisele liikuda.

Kohtujuristidest panustasid sellesse päeva Ulvi Anissimova, kes väga ladusalt toimetab iga päev kahes keeles: töiseks keeleks on tal eesti keel, kuid koduseks suhtluseks vene keel, ja Häli Altmets, kes on näide sellest, kuidas on võimalik iga päev Saaremaalt Narva «tööle käia», sest Viru maakohus soodustab kaugtöö tegemist.

Avatud uste päeval osalenud tudengid tundsid huvi praktikavõimaluste kohta Viru maakohtus, uuriti tõlgi töö, aga ka töökoormuse kohta üldiselt.

Viru maakohtu esimees Liina Naaber-Kivisoo ütles, et selliselt oma tegemisi tudengitele tutvustada oli kohtu jaoks esimene kogemus.

«Teistsugune aeg nõuab teistsuguseid lahendusi. Kuigi me ei saanud külalisi ühtegi kohtumajja füüsiliselt kohale kutsuda, usume, et suutsime Viru maakohtu olemuse ja siin töötamise head võimalused tudengiteni viia ka videosilla vahendusel,» kõneles Naaber-Kivisoo.

Ta lisas, et tudengite esitatud küsimused näitasid elavat huvi Viru maakohtu vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles