Karjakülas nakatus koroonaga 22 topeltvaktsineeritud hooldatavat (43)

Krister Kivi
, Arteri toimetaja
Copy
Karjaküla Sotsiaalkeskuses puhkes koroona. Tundub aga, et vaktsineerimine aitab haiguse läbi põdeda kergelt või päris ilma sümptomiteta.
Karjaküla Sotsiaalkeskuses puhkes koroona. Tundub aga, et vaktsineerimine aitab haiguse läbi põdeda kergelt või päris ilma sümptomiteta. Foto: Remo Tõnismäe

Keila lähistel paiknevas Karjaküla Sotsiaalkeskuses alustati vaktsineerimisega 15. jaanuaril. Sotsiaalmeediasse postitati foto, millel keskuse juhataja Tiiu Nettan saab esimesena süsti, seejärel lasi end riburadamisi kaitsepookida enamik keskuse elanikke ja töötajad

Teine doos vaktsiini manustati 5. veebruaril. Paraku ei kaitsnud see keskust ligi kolm kuud hiljem koroonakoldeks muutumise eest. Esimese nakatunu sümptomiks oli palaviku tõus ning 27. aprillil tehtud test SARS CoV-2 viiruse ka tuvastas. Kuid alles laustestimine 30. aprillil andis märku viiruse leviku ulatusest. Nakatunud elanikest olid tervelt 22 sotsiaalkeskuse elanikku juba ammu saanud kätte vaktsiini mõlemad doosid.

Kolm klienti (nii eelistatakse Karjakülas hoolealuseid nimetada) on vaktsineeritud üks kord ja veel kolm on keskuse juhataja sõnul jäänud vaktsineerimata. Kokku osutus positiivseks 28 klienti ja neli töötajat. Ka nakatunud personalist oli Postimehe andmetel kolm vaktsineeritud ja sealjuures nõuetekohaselt kaks korda. Kasutati Pfizeri vaktsiini.

Loe lähemalt nakatumistest sotsiaalkeskuses, kuidas nakatumine on toimunud vaktsineeritute puhul ja võimalikest põhjustest, mil moel viirus pikalt haiguseta olnud majja võis pääseda.

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles