EKRE pani piirilinna ahhetama (44)

Copy
Võidupühal, 9. mail Narvas aastaid rongkäike ja tähtpäevaga seotud temaatilisi üritusi korraldanud Larissa Olenina populaarsuse vähesuse üle kodulinnas kurta ei saa. Kuidas mõjutab tema tulevast valimisedu hiljutine liitumine Narva linnavolikogu EKRE fraktsiooniga ja kas ta kavatseb üldse kandideerida, näitab aeg. 
Võidupühal, 9. mail Narvas aastaid rongkäike ja tähtpäevaga seotud temaatilisi üritusi korraldanud Larissa Olenina populaarsuse vähesuse üle kodulinnas kurta ei saa. Kuidas mõjutab tema tulevast valimisedu hiljutine liitumine Narva linnavolikogu EKRE fraktsiooniga ja kas ta kavatseb üldse kandideerida, näitab aeg. Foto: Ilja Smirnov

Viimased veerand sajandit Narvas võimul olnud ja poliitilisi jõujooni kujundanud Keskerakond leidis hiljuti sealses volikogus moodustatud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni näol uue väikese, kuid visa konkurendi.

Märtsi lõpupäevil erakonnaga liitunud ja esialgu ainsast liikmest Aleksei Mägist koosnenud rakuke on nüüd täienenud kahe liikme võrra: läinud nädalal liitusid sellega varem keskfraktsiooni kuulunud Ilja Fjodorov ja Larissa Olenina. Kumbki neist praegu ühtegi erakonda ei kuulu, aga vähemalt Olenina liitumine EKRE fraktsiooniga jättis suurel osal linlastest suu imestusest lahti. Seda lihtsal põhjusel: EKRE ja Narvas aastaid 9. mai võidupüha üritusi korraldanud 65-aastase pensionäri maailmavaated erinevad üksteisest nagu öö ja päev.

Larissa Olenina lausus Postimehele esiti, et tema samm ei vääri suuremat tähelepanu, kuid soostus siis pisut oma mõtteid avama. «Narva linnavolikogus kujunes lihtsalt olukord, et kui kuskile fraktsiooni ei kuulu, on väga ebamugav,» ütles 25 aastat kohalikus elus kaasa rääkinud poliitik. «Aleksei [Mägi] vajas toetust ja nii otsustasingi, et toetan kuni minu volituste lõppemiseni oktoobris inimesi, kes kuuluvad [EKRE] fraktsiooni või liituvad sellega.»

Loe artiklist, miks on Keskerakonna ning Meie Narva koalitsiooni seis ebamäärane ning kuidas suudab EKRE pingestada olukorda linna valitsemises. Hennn Põlluaas kommenteerib artiklis, kuidas läheb partei tegevus Narvas ja uue vene keelse parteilehe trükkimine kokku erakonna senise ideoloogiaga.

Kommentaarid (44)
Copy
Tagasi üles