Video ⟩ Liputajast sai röövi ohver: Lasnamäel noori tülitanud mees peksti vaeseomaks (22)

Andres Einmann
Copy
KÄED RAUDU
Politseinik läheneb ettevaatlikult autode vahele pikali viskunud noormehele, kes üritab midagi öelda ja näitab parema käige auto poole. «Käed seljale!» hüüab politseinik ja noormees kuuletub. Politseinik paneb kahtlusalusel käed raudu ja teda jääb valvama naispolitseinik. Vene emakeelega noormees selgitab teda valvama jäänud korrakaitsjale eesti keeles, et neile vastu tulnud «mustlane näitas m…». Ka näitab ta, et viskas egiptlase telefoni paremal pool asuva halli auto alla. Hiljem leiabki politseinik telefoni auto alt üles.
KÄED RAUDU Politseinik läheneb ettevaatlikult autode vahele pikali viskunud noormehele, kes üritab midagi öelda ja näitab parema käige auto poole. «Käed seljale!» hüüab politseinik ja noormees kuuletub. Politseinik paneb kahtlusalusel käed raudu ja teda jääb valvama naispolitseinik. Vene emakeelega noormees selgitab teda valvama jäänud korrakaitsjale eesti keeles, et neile vastu tulnud «mustlane näitas m…». Ka näitab ta, et viskas egiptlase telefoni paremal pool asuva halli auto alla. Hiljem leiabki politseinik telefoni auto alt üles. Foto: Kohtutoimik

Tallinnas mullu suvel noorteseltskonna ja neid tülitanud mehe vahel puhkenud kaklus jõudis harvaesineva kohtulahendini, noormees mõisteti süüdi röövis hädakaitse piire ületades. Kuna tüli puhkes just noori tülitanud mehe ebaväärika käitumise tõttu, mõistis kohtunik noormehe süüdi röövis, kuid määras talle väiksema karistuse, kui seadus üldjuhul ette näeb.

Lisatud videod juhtunust. Loe, milline oli Egiptusest pärit noori tülitanud mehe taust.

28. juuni 2020 kell 4.50 varahommikul. Väljakutsele reageerinud politseipatrull jõuab Lasnamäel Pae promenaadile ja leiab keset tänavat liikumatult lebava tumedanahalise mehe. Tema kõrval sillutisel on vereplekid, laiali pillutud riideesemed ja punane seljakott. Esialgu ta politseinike küsimustele ei reageeri, kuid siis hakkab liigutama. «Why? Why?» («Miks?») küsib ta inglise keeles.

Täispikka videot sel suvehommikul Lasnamäel Pae promenaadil arenenud dramaatilistest sündmustest vaata altpoolt.

Jutustame artiklis koos piltide ja videoga kogu loo. Loe ka, mida väitis noori tülitanud egiptlane, kelle jutt ei klappinud tõenditega. Lisatud ka Justiitsministeeriumi asekantsleri kommentaar hädaabi piiride ületamise kohta.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles