Pärn: ilma vastupakkumisteta ei saa ühist keelt leida

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henn Pärn
Henn Pärn Foto: Mihkel Maripuu

Riiklik lepitaja Henn Pärn ütles, et tänane õpetajate palganõudmiste arutelu jäi tagasihoidlikuks seetõttu, et valitsus ja ministeerium pole teinud haridustöötajate ametiühingu palganõudmisele ühtki omapoolset vastuettepanekut.

See on ka põhjuseks, miks Haridustöötajate Liidu, haridus- ja teadusministeeriumi ning kohalike omavalitsuste esindajate tänasel kohtumisel teeside esitamisest kaugemale ei jõutud.

«Praegu oli haridustöötajate ametiühingu selge sõnum, et siiamaani pole nad saanud tööandjatelt mingisugust pakkumist. 14. veebruaril saavad tööandjad omavahel kokku. Kui tuleb tööandjate poolelt mingi pakkumine, siis saab hakata pidama ka sisulisi läbirääkimisi,» summeeris Pärn.

Eesti Haridustöötajate liit nõuab kohest õpetajate alampalga tõstmist 20 protsendi võrra.

Kuna haridus- ja teadusministeerium ja kohalikud omavalitsused nentisid, et tänavu pole selline palgatõus võimalik, otsustasid kõik osapooled läbirääkimised 2012. aasta osas lõpetada. «2012. aasta osas oli ühine seisukoht, et kirjutame alla eriarvamuste protokolli ja 2013. aasta osas jätkame,» ütles Pärn.

See tähendab, et haridustöötajad võitlevad oma tänavuse palgatõusu eest edasi omapäi. Kuu lõpus on selleks kavas korraldada ka õpetajate streik, pärast mida aga tuleb uuesti läbirääkimislaua taha asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles